Nasze
Orzeźwienie

Kwas pirogronowy
Opublikowano: Sie 12,2015

Kwas pirogronowy jest nowym, rewolucyjnym odkryciem, który do tej pory używany był tylko przez dermatologów. Obecnie znalazł już zastosowanie w kosmetyce. Dzięki szybkiej penetracji w skórę właściwą, w wyjątkowo krótkim czasie, pozwala na uzyskanie doskonałych efektów estetycznych, zbliżonych do tych, jakie dają agresywne zabiegi złuszczające. Zabiegi przy jego użyciu są wyjątkowo bezpieczne i całkowicie bezbolesne. Kwas ten można stosować w okresie jesienno/zimowym gdyż nie zalecana jest ekspozycja słoneczna cery po zabiegu.

Należy zwrócić uwagę na to, że KWAS PIROGRONOWY, jako jeden z niewielu produktów stosowanych w kosmetologii, może być użyty w przypadku:

  • skór ze zmianam ropnymi
  • siecią rozszerzonych naczyń krwionośnych
  • cer ze zmianami zapalnymi

Wskazania:

  • trądzik w fazie aktywnej
  • blizny i przebarwienia potrądzikowe
  • łojotok
  • łojotokowe zapalenie skóry
  • przebarwienia
  • skóra stara poszarzała
  • hiperkeratoza
  • brodawki płaskie
  • zapalenie mieszków włosowych
  • rozstępy

Przeciwwskazania:

  • alergia na składniki preparatu
  • aktywne infekcje wirusowe, bakteryjne i grzybiczne na wybranym obszarze skóry
  • ciąża, karmienie piersią
  • ekspozycja skóry na słońce
  • liczne atypowe znamiona barwnikowe
  • stan po krioterapii (do 6 miesięcy)
  • uszkodzenia ciągłości skóry

Działanie:

  • ścieńcza warstwę rogową naskórka
  • ma właściwości penetracyjne i bakteriobójcze
  • znacznie obniża miejscowe ph
  • w odróżnieniu od kwasów AHA działa przeciwzaskórnikowo
  • reguluje wydzielanie sebum (dzięki czemu zmniejsza przetłuszczanie się skóry łojotokoweji trądzikowej)
  • stymuluje powstawanie kolagenu
  • wygładza blizny potrądzikowe
  • rozjaśnia przebarwienia
  • domyka pory skórne
  • oczyszcza